Коршівська громада

Івано-Франківська область, Коломийський район

Не спалюйте суху рослинність!

Дата: 29.03.2022 11:10
Кількість переглядів: 281

 

Лише сьогодні, 29.03.2022 р. на території Коршівської громади одночасно було зафіксовано три пожежі, як наслідок згорів житловий будинок та значна частина лісу ??

????У нашій Вітчизні війна! За Україну борються наші брати, діти, внуки!

Час надзвичайно важкий і відповідальний!

????І саме зараз рятувальники, які повинні бути готовими до пожежогасіння спричиненого загарбниками, берегти техніку, пальне та інше професійне обладнання, витрачають пальне, бо комусь заманулося спалити суху траву і створити пожежу.

Кому потрібні такі ризики? Для чого?

????Один виїзд рятувальників на гасіння пожежі від спалювання сухої рослинності чи сухостою коштує нашій державі десятки, а то й сотні тисяч гривень, а збитки завдані пожежею часом і мільйони.

Коршівська сільська рада звертається до жителів нашої громади з проханням не спалювати суху рослинність, не завдавати шкоди довкіллю, шанувати кожну копійку нашого бюджету для того, щоб використати кошти для нашої боротьби з ворогом.

Не спалюйте суху рослинність самі і не дозволяйте це робити іншим. Якщо ви побачили такі порушення – фіксуйте їх на мобільні телефони і направляйте в поліцію та Державну екологічну інспекцію Карпатського округу для притягнення винних до відповідальності.

Нагадуємо? За спалювання сухої рослинності передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність! Минулого року у 18 разів зріс розмір штрафів за спалювання сухої трави. Так, за підпал, вчинений на будь-якій території, громадянин сплачує 3060 грн. А за підпал сухостою на території заповідного фонду штраф становить від 6120 до 30 600 грн.

????3 березня 2022 року внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.

????Так, у статті 113 Кримінального кодексу України «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і навмисні підпали, в тому числі й сухої рослинності.

В обґрунтуванні йдеться, що під час воєнного стану такі дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань підрозділи рятувальників, військових та правоохоронців, а відтак, знижують обороноздатність країни.

Застерігаємо, що відтепер такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

?Не допускайте випалювання сухої рослинності її залишків та сухостою.

Спільними діями переможемо ворога.

????????СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь