Коршівська громада

Івано-Франківська область, Коломийський район

До уваги жителів громади та власників торговельних закладів!

Дата: 03.08.2022 11:54
Кількість переглядів: 371

На виконання рішення ради оборони області, затвердженого розпорядженням Івано-Франківської обласної військової адміністрації від 25.07.2022 р. №255 територіальним громадам надано доручення посилити контроль за дотриманням світломаскування і комендантської години.

Комендантська година – це заборона перебування людей у визначений час (з 23:00 год до 05:00 год ) на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток та посвідчень.

Наголошуємо, що якщо ви перебуваєте у громадських місцях під час комендантської години ви повинні мати перепустку та документ, який посвідчує особу!

Яка відповідальність за порушення режиму комендантської години?

За наявності правових підстав особу, яка здійснила порушення режиму встановленої комендантської години, може бути затримано та притягнуто до адміністративної чи навіть кримінальної відповідальності.

Отже, за невиконання вимог законного розпорядження або вимоги патруля порушнику загрожує штраф, громадські чи виправні роботи або адміністративний арешт до 15 діб (стаття 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення), якщо порушник комендантської години чинить опір, його може бути притягнуто до кримінальної відповідальності за статтею 342 Кримінального кодексу України, тобто аж до позбавлення волі строком до двох років.

Звертаємо вашу увагу на те, що будуть проводитись рейдові перевірки на дотримання комендантської години!

У зв’язку з тим, що почастішали обстріли цивільної інфраструктури та цивільних об’єктів, а також у зв’язку з тим, що уламки збитих ракет можуть влучити куди завгодно, були віддані розпорядження керівникам відповідних установ, а також очільникам територіальних громад забезпечити проведення роз'яснення щодо реагування на повітряну тривогу та реагування щодо порушників.

УВАГА! При оголошенні тривоги підприємці мають забезпечити припинення роботи закладів і транспортних засобів та організувати евакуації працівників та населення до найближчого укриття. Якщо проводяться масові заходи і лунає сигнал повітряної тривоги, заходи припиняються і проводиться евакуація. Маршрутні таксі також мають доїжджати до місць укриття і продовжувати рух тільки після закінчення тривоги – повідомляє оперативний штаб Коломийської районної військової адміністрації.

В Україні війна і зараз, як ніколи ми повинні згрупуватися та прикласти максимум зусиль, щоб якомога швидше настала перемога!

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь