Коршівська громада

Івано-Франківська область, Коломийський район

Особливості оздоровлення та відпочинку дітей на Прикарпатті в осінньо-зимовий період 2022-2023 років

Дата: 06.02.2023 13:23
Кількість переглядів: 142

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує, що після завершення літньої оздоровчої компанії 2022 року 4 заклади оздоровлення та відпочинку дітей Прикарпаття продовжили свою роботу, а саме:

            - дитячий заклад санаторного типу лікувально-оздоровчий комплекс «Верховина»

(смт. Верховина);

            - дитячий заклад санаторного типу лікувально-оздоровчий комплекс «Карпатські зорі»  (м. Косів);

            - ТзОВ «Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Делюкс-Кідс-Карпати»

(с. Татарів);

             - дитячий заклад оздоровлення та відпочинку ПП «Сонячні Карпати»

(с. Красноїлля Верховинського району).

            Вказані заклади призначені для цілорічного функціонування і надалі продовжують надавати послуги оздоровлення та відпочинку дітям з центральних та східних регіонів України.

            Всі ці заклади розташовані у мальовничій гірській місцевості, входять до державного реєстру майнових об’єктів дитячих закладів оздоровлення та відпочинку в Івано-Франківській області та мають відповідні кваліфікаційні категорії.

            Всього за період з вересня 2022 року до 25 січня 2023 року в дитячих закладах області перебувало 2214 дітей, із них: 1420-оздоровлювались,794-відпочивали. Тривалість оздоровчої зміни-21 день, відпочинкової-14 днів.

            Основним завданням під час проведення оздоровлення дітей є створення для них належних умов для безпечного перебування та харчування. Перебуваючи на оздоровленні  чи відпочинку, діти забезпечені повноцінним та збалансованим  5-тиразовим харчуванням. Харчування здійснюється відповідно до постанови КМ України від 24.03.2021р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». Згідно з Постановою, відповідальними особами за харчування дітей у закладі, розробляється 4-х тижневе примірне сезонне меню, яке погоджується територіальним органом Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

            З метою забезпечення дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та якість харчових продуктів, попередження виникнення спалахів групових інфекційних захворювань та харчових отруєнь у закладах оздоровлення та відпочинку дітей, які функціонували в літній період та продовжують свою діяльність протягом цілого року, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області 1 раз в зміну проводяться моніторингові дослідження. Під час моніторингу проводиться відбір проб питної води за бактеріологічними та санітарно-хімічними показниками, а також відбір готових страв на бактеріологічне забруднення та змиви з обладнання, одягу та рук працівників.

            В області під час проведення оздоровлення дітей в осінньо-зимовий період 2022-2023 років спалахи групових інфекційних захворювань та харчових отруєнь не реєструвалися.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь