Коршівська громада

Івано-Франківська область, Коломийський район

Захворюваність коронавірусною хворобою у першому кварталі біжучого року

Дата: 13.04.2023 09:12
Кількість переглядів: 79

 

 

Епідемічна ситуація  щодо КОВІДу  на території обслуговування Коломийського районного відділу, а це дев’яти обєднаних громад, у цьому році залишалась нестійкою. Протягом І кварталу спостерігалось поступове збільшення кількості випадків: так у січні зареєстровано 51 випадок, у лютому - 96, у березні - 163. Померло від ускладнень спричинених цією хворобою 4 особи старшого віку, які не були щеплені, або щеплені з порушеннями. Таким чином протягом кварталу було виявлено 310 випадків коронавірусної хвороби.  Питома вага захворілих дітей склала 20,9%. Найбільш пораженою, протягом кварталу, серед дитячого контингенту була наймолодша вікова група – особи до року. Так за медичною допомогою звернулась 21 дитина, що становить майже третину (32,3%) від всіх захворілих дітей. Звичайно, що джерелом інфекції для цих малих дітей були самі близькі родичі, які хворіли переважно в легкій формі.

Найбільш інтенсивно епідпроцес протікав у Коломийській та Отинійській громадах, де виявлено  238 випадків хвороби, або76,8% від всіх встановлених випадків.  Майже не звертались за медичною допомогою з приводу коронавірусної хвороби у І кварталі громадяни з Гвіздецької, Матеївецької, Підгайчиківської та Коршівської громад, де зареєстровано було по декілька випадків КОВІДу.

Одним із основних засобів попередження ускладнень від коронавірусної хвороби  - є щеплення. Потрібно памятати, що щеплення не запобігає хворобі, а рятує від ускладнень.

 

Лікар-епідеміолог  відділення                                                                                                            епідеміологічного нагляду  (спостереження)                                                               та профілактики інфекційних захворювань                                                      Коломийського районного відділу                                                                              ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ»              Дмитро АНДРУШКО                       

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь