Коршівська громада

Івано-Франківська область, Коломийський район

Запрошуємо до співпраці волонтерів пробації!

Дата: 09.01.2024 11:42
Кількість переглядів: 65

 

 

            Коломийський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області запрошує небайдужих громадян до співробітництва у якості волонтерів пробації.

            Пробація є прогресивним підходом до реалізації покарань, що забезпечує не тільки виправлення осіб, що вчинили злочин, але і сприяє їх поверненню до суспільства і створенню можливостей до змін. Для успішної реалізації зазначених цілей надзвичайно актуальним є залучення волонтерів.

            Відповідно до Положення про організацію діяльності волонтерів пробації, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 17.01.2017 № 98/5, передбачається, що діяльність волонтерів пробації здійснюється відповідно до Закону України «Про волонтерську діяльність» з урахуванням особливостей, визначених Кримінально-виконавчим кодексом України, Законом України «Про пробацію» та нормативно-правовими актами, що регулюють діяльність органів пробації.

            Основним завданням волонтерів пробації є сприяння уповноваженому органу з питань пробації у здійсненні нагляду за суб’єктами пробації та проведенні з ними соціально-виховної роботи.

            Волонтером пробації може стати будь яка особа, що досягла 18 річного віку.

            Основні вимоги до кандидатів у волонтери пробації: бажання працювати та позитивний настрій, стресостійкість, добре розвинені комунікативні навички; націленість допомагати у вирішенні соціальних питань; відсутність не погашеної чи не знятої у законному порядку судимості.

            Запрошуємо до волонтерства студентів вищих навчальних закладів, членів благодійних, громадських та релігійних організацій, небайдужих громадян, які володіють певними знаннями, уміннями та навичками, що можуть допомогти у виконанні завдань соціально-виховної та профілактичної роботи з клієнтами пробації, сприяти їх працевлаштуванню, залученню до навчання та соціально-корисної роботи, наданню консультацій правопорушникам та їх сім’ям.

            Участь у волонтерській діяльності має свої переваги, які можуть вплинути на професійне самовизначення та становлення, полягають в оволодінні знаннями та навичками у сфері соціально-психологічної роботи та юридичної практики, набутті досвіду індивідуальної та групової роботи. Волонтери також розвивають власні лідерські якості, творчі здібності, мають можливість бути не тільки активними громадянами а й забезпечувати безпеку суспільства беручи участь у соціально-виховній роботі з порушником та надаючи йому допомогу при відбуванні покарання у громаді.

            Звертатись за адресою: 78200, місто Коломия, вулиця Шухевича 78, контактна особа  – начальник відділу Чорнецький Володимир Іванович (тел.0991755090).

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь